Pers

Volg ons

'Anders nabij' wil de dood van een kind bespreekbaar maken. In een koppel, in een familie, op het werk. Om die missie waar te maken heeft het persaandacht nodig. Niet alleen bij de lancering van het boek, maar ook nadien. Ken jij een journalist? Heb jij toegang tot de redactie van een magazine, krant, radio of tv? Ben je actief in een socio-culturele vereniging met aandacht voor maatschappelijke thema's?

Neem gerust contact met ons. Jouw connecties, suggesties en ideeën brengen 'Anders nabij' dichter bij zijn doelpubliek.

Stuur een e-mail naar nils@uitgeverij-charlotte.be.

Persaandacht brengt 'Anders nabij' dichterbij

  • De Standaard
    De Standaard

    31-10-19

    Kinderen die hun ouders verloren, noemen we wezen. Voor ouders die een kind verloren, hebben we geen woord.

    In deze speciale aflevering van dSAudio - een gastpodcast naar aanleiding van het Allerheiligenweekend - laten we het verhaal horen van Elke Du Bin en Johan Muyldermans. Zij verloren hun dochter Harte vier dagen na haar zesde verjaardag aan een hersentumor, na een strijd van amper zes weken.

    Download artikel

  • sociaal.net
    sociaal.net

    11-09-19

    "Soms voel je in jezelf een zere plek, het zeurt, het trekt. Het lijkt alsof er een gat is gebrand op die plaats. Je wil ervan af en gaat onbewust op zoek naar vulling. Toch komt het gat altijd terug, het wil geen vulsel, het wil aandacht voor zijn pijn. Lekker gaan zitten bij het gat dus en eens voelen aan de randjes, hoe scherp ze zijn of hoe zacht, hoe je het gat kan liefkozen en ervoor zorgen op je eigen persoonlijke manier."

    "In het lege gat vind ik bij momenten mezelf: schilderend, schrijvend, voelend, ‘zijn’. Dus dat is dan op dit moment mijn waarachtige werkelijkheid. Wat je verloren bent, kan je terugvinden"

    Download artikel

  • Zonnekrant
    Zonnekrant

    01-05-19

    "Eén van de patiënten die een nier heeft ontvangen, is ondertussen overleden. De anderen stellen het nog steeds prima. Wie ze zijn, weten we niet. [...]

    Wij zouden het ongelooflijk fijn vinden moesten we ooit een brief of kaartje in onze brievenbus vinden met het verhaal van iemand die een stukje van Ona haar topkwaliteit met zich meedraagt. Dus bij deze, als je zou aarzelen, koop een kaartje en stuur het op. Gewoon doen!"

    Download artikel

  • Nabij
    Nabij

    25-04-19

    "Een waardevol, inspirerend en zeer herkenbaar boek voor lotgenoten. Door de variatie in de persoonlijke verhalen zal ieder er iets in vinden dat aansluit bij eigen ervaringen en er ook hoop uit kunnen putten.

    Daarnaast biedt het boek familie, vrienden en werkgevers houvast en inzicht voor het omgaan met ouders in rouw."

    Download artikel

  • Visie
    Visie

    7-03-19

    "Ook op de werkplek is het snel weer over naar de orde van de dag. Als je terugkeert, plaats je een foto op je bureau en zullen enkele collega’s de eerste week nog wel vragen hoe het met je gaat. Maar dan stopt het. Heel wat lotgenoten hebben het echt moeilijk met die reïntegratie. En maak je geen illusies, veel meer werknemers dan je denkt maken dit mee."

    Download artikel

  • Knack Weekend
    Knack Weekend

    27-02-19

    Charlotte was een vrolijke tiener toen ze op haar zestiende plots overleed aan hartfalen. Een tragedie die voor vader Nils Van Uffelen (59) het begin betekende van een nieuw leven. Bedrijfsleider werd loopbaancoach, uitgever én een gelukkig man. “Een kind verliezen is verschrikkelijk, maar je krijgt ook nieuwe kansen.”

    Download artikel

  • AD Magazine (NL)
    Algemeen Dagblad

    26/01/19

    "Toen ik na Charlottes overlijden naar verhalen van lotgenoten begon te zoeken, vond ik alleen maar tragische verhalen", zegt Van Uffelen. "Als je een kind verliest, is de tragedie al groot genoeg. Ik had behoefte aan kracht en inspiratie."

    Download artikel

  • Mechelen Blogt
    Mechelen Blogt

    19/01/19

    Tom Kestens die tussen de getuigenissen een drietal erg gevoelige Nederlandstalige luisterliedjes bracht (uit zijn nieuwe cd 'De Bron') wist het zo te verwoorden: "Haar afscheid in Mechelen is de verwerking van ons allen geworden. Hier wil ik een ode brengen aan de kracht van de vriendschap...".

    Download artikel

  • Made in Kempen
    Made in Kempen

    10/12/18

    “Leven na de dood van je kind, is een taboe”, vertelt uitgever Nils Van Uffelen. “Veel mensen vermijden dat moeilijke onderwerp na verloop van tijd. Ze willen je geen verdriet bezorgen. Maar erover praten doet deugd. Dat is de boodschap”.

    Download artikel

  • Het Laatste Nieuws - Regio Herselt
    Het Laatste Nieuws - Regio Herselt

    27/11/18

    Voor Nils heeft het boek twee doelstellingen. “We willen onze ervaringen ter beschikking stellen van lotgenoten, zodat ook zij hun leven weer op de rails krijgen. Daarnaast willen we ook een taboe doorbreken. Bij een overlijden wordt in het begin over die persoon gesproken, maar daarna ebt dat weg. Waarom wordt er bijna nooit nog iets over je kind gezegd? Het is alsof het nooit bestaan heeft."

    Download artikel

  • RTV (Video)

    27/11/18

  • Tertio
    Tertio

    17/10/18

    An Hooghe: "Het resultaat is een boek dat zonder taboe de impact van het verlies van een kind op alle aspecten van het verdere leven belicht: van zelfbeeld en partnerrelatie tot het beroepsleven. De titel verwijst dus ook naar het anders nabij zijn in al deze relaties. Het boek lenigt een nood van lotgenoten, hulpverleners en deskundigen, want over veel van deze vragen bestaat weinig literatuur."

    Download artikel

  • Het Belang van Limburg
    Het Belang van Limburg

    6/10/18

    “Op scharniermomenten is er toch altijd een beetje feest. Zijn foto wordt op tafel gezet en meestal bakken we zijn lievelingscake. Met Sinterklaas worden er nog altijd drie schoenen gezet en Staf en Kamiel eten dan de chocolade van Toon op. Soms halen we oude filmpjes van hem boven en vertellen we verhalen van vroeger. Die verhalen worden we nooit beu.”

    Download artikel

  • Het Laatste Nieuws
    Het Laatste Nieuws

    6/10/18

    "Op feestjes vraagt men me: ‘Hoe gaat het met Guy? En met Vincent en Helene?’ Terwijl die daar ook rondlopen en ze het hen zélf kunnen vragen. Men vraagt meestal niet: ‘En met jóu?’ Mensen zijn bang. Terwijl het niet altijd verdrietig hoeft te zijn als het over mijn dode kinderen gaat. Laatst hoorde ik een vriendin van hem vertellen dat Steven ‘altijd zijn sandwiches smeerde met zijn bankkaart’. Hilarisch en zó helemaal mijn zoon. Van zo’n verhalen leef ik op."

    Download artikel

  • Gerardus Magazine
    Gerardus Magazine

    1/10/18

    "Er is weinig tijd en ruimte voor rust, stilte, een diepgaand gesprek, familie ... En nog veel minder voor ziekte, liefdespijn en tranen van verdriet, boosheid en wanhoop. 'Heb je dit nu nog niet verwerkt?!' of 'Het is nu toch al x jaar geleden': elke ouder die ik begeleid, heeft dergelijke opmerkingen moeten slikken. Bijzonder pijnlijk!"

    Download artikel

  • VTM Nieuws (Video)

    10/08/18

  • De Morgen
    De Morgen

    9/08/18

    Een van de moeilijkste zaken vond hij: dat je niet alleen je kind, maar ook jezelf kwijtraakt. "Ik dacht de hele tijd dat ik de draad gewoon opnieuw moest oppikken. Maar dat is een illusie. Je wordt na zo'n gebeurtenis een compleet andere persoon."

    Download artikel

  • Het Laatste Nieuws
    Het Laatste Nieuws

    9/08/18

    "Je kan weer gelukkig worden, zeg ik vaak. Ik ben zelfs gelukkiger. Dat vinden mensen vreemd om te horen. Maar het is wel zo. De dood van Charlotte heeft mij authentieker gemaakt. Ik ben vandaag meer mezelf dan vroeger. Dat is dankzij haar."

    Download artikel