Het boek

Volg ons

vzw Prinses Harte

 Prinses Harte

Elke, mama van Harte, vertelt.

Toen Harte in het ziekenhuis lag, kreeg ze van vriendin Ilse een zelf ontworpen en gemaakte pyjama die helemaal open kon, zodat ze niets over haar hoofd moest trekken. Want daar zaten drie katheders. Van buurvrouw Marissa en dochter Nieke kreeg ze een fleecedekentje dat ze samen hadden gemaakt. Met hartjes en haar naam op. Het fungeerde meermaals als tent of als verstopplaats voor dokters en verpleegsters. Ze kreeg ook een pop die dezelfde pyjama als zij aan had en die dezelfde krollen had. Van haar beste vriendinnetje Nora kreeg ze een slinger voor op haar kamer.

Het waren die dingen die mij inspireerden om andere zieke kinderen een pakketje ‘troost en gezelligheid’ te geven voor op de kamer in het ziekenhuis. Ik heb samen met Johan, meter Lieve en peter Toon de vzw Prinses Harte opgericht die als doel heeft het leven van langdurig zieke kinderen in een ziekenhuiskamer aangenamer te maken.

De opbrengst van het boek 'Anders nabij' wordt geschonken aan vzw. Prinses Harte.

Meer weten? Ga naar de website van vzw Prinses Harte.

Heeft dit een gevoelige snaar geraakt?

Voel je vrij om je gevoelens te verwoorden en ze op te sturen naar nils@uitgeverij-charlotte.be. We kijken uit naar reacties van mensen zoals jij. We gaan er zeer discreet mee om. Je krijgt gegarandeerd een mailtje terug.