Het boek

Volg ons

Nils, papa van Charlotte

In de aanloop naar de officiële presentatie van het boek hebben een aantal ouders een video gemaakt. Om zichzelf en hun overleden kind voor te stellen.

Als je het boek koopt, kan je via de code in het boek kijken naar een interview met Nils (en met de andere ouders). In elk boek plakt aan de binnenzijde van de cover een sticker met een code. Met die code vraag je via de homepagina twee gebruikersnamen aan om in te loggen op dit platform. Je koopt dus veel meer dan een boek. En je steunt ook nog eens het goede doel (vzw. Prinses Harte).

Ook in het boek stellen de ouders zichzelf voor.

Een fragment: ‘Nils’, word ik genoemd, mijn roepnaam. Genoemd naar de Zweedse sprookjesavonturier Nils Holgersson. Eigenlijk ben ik best wel blij met mijn naam. Klinkt fris, ietwat Scandinavisch en niet echt gedateerd. Juni 1959 – ‘een heel warme zomer’, zei mijn moeder – de start van mijn levensavontuur. Avontuur, een eerste hoofdlijn. Zoeken en ontdekken is mijn belangrijkste energiebron. Zowel privé als professioneel stuwen nieuwe en vernieuwende initiatieven en ontmoetingen me vooruit. De onzekerheid die verandering met zich mee kan brengen, wordt meer dan gecompenseerd door interesse en durf. Deze avontuurlijke kijk op het leven maakt me tegelijkertijd soms rusteloos en geeft me vaak een onvoldaan gevoel: te weinig tijd en ruimte om steeds verder te exploreren. Reizen, bouwen en steeds opnieuw verbouwen, professionele initiatieven opstarten, het blijven zoeken naar het ultieme, het telkens ontmoeten van nieuwe mensen zijn tinten die deze avontuurlijke hoofdlijn kleuren. De omgang met deze vorm van rusteloosheid is niet altijd een eenvoudige opdracht voor naaste familie en vrienden.Heeft dit een gevoelige snaar geraakt?

Voel je vrij om je gevoelens te verwoorden en ze op te sturen naar nils@uitgeverij-charlotte.be. We kijken uit naar reacties van mensen zoals jij. We gaan er zeer discreet mee om. Je krijgt gegarandeerd een mailtje terug.