Het boek

Volg ons

Liesbeth, mama van Toon

In de aanloop naar de officiële presentatie van het boek hebben een aantal ouders een video gemaakt. Om zichzelf en hun overleden kind voor te stellen.

Als je het boek koopt, kan je via de code in het boek kijken naar een interview met Liesbeth (en met de andere ouders). 

In elk boek plakt een sticker met een code. Met die code vraag je via de homepagina twee gebruikersnamen aan om in te loggen op dit platform. 

Je koopt dus veel meer dan een boek. En je steunt ook nog eens het goede doel (vzw. Prinses Harte).

Ook in het boek stellen de ouders zich voor. Een fragment:

Toon werd geboren in 2002. Heel klein en fijn. Toon kreeg na negen maanden de diagnose progeria: een verouderingsziekte die je veel sneller laat verouderen dan normaal. Kort na Toon kwam Staf, een baby die groeide als kool en ontwikkelde volgens het boekje. Voor mij een groots en prachtig wonder. Kamiel kwam drie en een half jaar later, een kersje op onze taart.

Zo werd ik een mama met drie kinderen. Mijn man had een drukke job. Hij werkte ongeveer van 8.30 u. tot 21.30 u. ’s avonds. Hij was zelfstandig dierenarts. Tja, dat vroeg van mij een extra inspanning. Eéntje waar ik het erg moeilijk mee had.

Mijn professioneel leven stond op dat moment op een laag pitje. Ik bleef vier jaar thuis bij de kinderen. Niet omdat ik dat zo leuk vond maar eerder uit onvrede met de job die ik had en omwille van een zoektocht binnen in mezelf. Ik was op dat moment niet in staat om een moederkloek te zijn.

Het moederschap was een grote uitdaging voor mij. Het triggerde mijn onzekerheid. Ik kon er niet altijd van genieten. Er waren momenten van stress en van angst om te falen als moeder. Ik had een man die veel afwezig was omwille van zijn job en mijn familie en schoonfamilie waren niet in de mogelijkheid om me veel te helpen. Ik stond er dus vaak alleen voor, met de nodige errors als gevolg.

Toon zorgde ervoor dat ik mijn leven wat anders moest inrichten. Ik ging halftime werken en zorgde verder voor hem.

Ik ben in hart en nieren een geboren zorgverlener. Iemand met een groot luisterend oor. Soms is mijn oor iets te groot en heb ik daar dan wat last mee. Een gevoelsmens op en top, met bijhorende emotionele rollercoasters.

Ondertussen is er wat veranderd in mijn leven. Heel veel zelfs.

 

Heeft dit een gevoelige snaar geraakt?

Voel je vrij om je gevoelens te verwoorden en ze op te sturen naar nils@uitgeverij-charlotte.be. We kijken uit naar reacties van mensen zoals jij. We gaan er zeer discreet mee om. Je krijgt gegarandeerd een mailtje terug.