Het boek

Volg ons

Jan, papa van Ona

Als je het boek koopt, kan je via de code in het boek kijken naar een interview met Jan (en met de andere ouders). 

In elk boek plakt een sticker met een code. Met die code vraag je via de homepagina twee gebruikersnamen aan om in te loggen op dit platform. 

Je koopt dus veel meer dan een boek. En je steunt ook nog eens het goede doel (vzw. Prinses Harte).

Ook in het boek stellen de ouders zich voor. Een fragment:

" Ik kan mij wel vinden in de voorstelling van het leven als een grafiek, een opeenvolging van pieken en dalen. Het grootste deel van de tijd bestaat de grafiek uit kabbelende tussenstukken, dagelijkse activiteiten die ervoor zorgen dat de curve blijft verder lopen. Ze geven geen specifieke voldoening maar zijn noodzakelijk om de pieken mogelijk te maken. De pieken zijn de echte motor van het leven. Zolang er genoeg pieken zijn die boven een bepaald niveau uitsteken, helt de balans naar de goede kant. Een geslaagd concert, een fijn vakantiemoment met het gezin, aperitieven met goeie vrienden, een heerlijke vrijpartij, zweven over een skipiste met de zon op je gezicht, ontspannen kokkerellen, die dingen maken voor mij het leven de moeite waard. Het overlijden van Ona heeft ervoor gezorgd dat de ganse curve in zijn geheel naar beneden is verschoven. Er zijn zeker nog pieken, momenten van oprecht plezier en genot, die uitsteken boven de rest van de curve, maar hun startpunt ligt te laag om nog het niveau van vroeger te halen. Daarin zit volgens mij de uitdaging voor de komende maanden en jaren. Hoe zorg ik ervoor dat de curve weer op een hoger niveau komt te liggen? Hoe kan ik voortleven met dit immense verlies en tegelijk weer met volle goesting in het leven staan? Moet ik mijn leven drastisch omgooien? Of net niet teveel nadenken, en vooral verder doen en  geduld hebben? Of misschien moet ik de verandering meer in mezelf zoeken? "

 

 

Heeft dit een gevoelige snaar geraakt?

Voel je vrij om je gevoelens te verwoorden en ze op te sturen naar nils@uitgeverij-charlotte.be. We kijken uit naar reacties van mensen zoals jij. We gaan er zeer discreet mee om. Je krijgt gegarandeerd een mailtje terug.