Het boek

Volg ons

Elke, mama van Harte

 

Als je het boek koopt, kan je via de code in het boek kijken naar een interview met Elke (en met de andere ouders). 

In elk boek plakt een sticker met een code. Met die code vraag je via de homepagina twee gebruikersnamen aan om in te loggen op dit platform. 

Je koopt dus veel meer dan een boek. En je steunt ook nog eens het goede doel (vzw. Prinses Harte).

Ook in het boek stellen de ouders zichzelf voor. Een fragment:

Chaos is a friend of mine”. Ik ben een chaoot. Voilà, het is eruit, maar ik ben wel iemand die in haar hoofd wel alle verbanden overziet en op die manier haar eigen structuur heeft. Ik begrijp dat het niet altijd eenvoudig is om met mij samen te leven. Ik kan nogal fel van leer trekken, vooral als het een onderwerp is dat me nauw aan het hart ligt.

Mijn werk is voor mij de meest zorgeloze plek ter wereld”. Het werk is voor mij de plek waar ik ‘alles wat niet met het werk te maken heeft’, even ‘af’ kan zetten. Dan kom ik in mijn werkwereld terecht waar alles toch redelijk voorspelbaar is, waar ik weet waaraan ik me kan verwachten, waar ik medewerkers kan begeleiden om een en ander beter onder de knie te krijgen, waar ik kan meewerken aan grote en kleine projecten die Mechelen er doen op vooruitgaan – meestal toch.

Het is de plek waar ik met mijn overleg- en onderhandelingscapaciteiten probeer mee te werken aan een architecturaal en stedelijk kwalitatief Mechelen. Dat betekent dat ik af en toe moet vechten voor een goede zaak, soms moet toegeven en compromissen sluiten. Het is een vrij harde wereld waar mijn zachte kant niet altijd aanwezig hoeft te zijn.

Misschien is dat wel mijn toverformule, mijn geluk. Dat ik op mijn werk even ‘weg’ kan zijn, maar ook thuis, op een andere manier dan.

Ik kom uit Ironië, dat ligt bij de Sarcastische Zee”. Ik hou van humor en nog meer als er een zwart kantje aan zit. Het is voor mij een manier om in het leven te staan, om te relativeren. Ik weet dat geluk en verdriet soms ongelofelijk dicht bij elkaar liggen. Als ik lach, huil ik. Wanneer ik huil, probeer ik te lachen. Dat lukt soms, niet altijd.

Heeft dit een gevoelige snaar geraakt?

Voel je vrij om je gevoelens te verwoorden en ze op te sturen naar nils@uitgeverij-charlotte.be. We kijken uit naar reacties van mensen zoals jij. We gaan er zeer discreet mee om. Je krijgt gegarandeerd een mailtje terug.